Om lokaler, människor,
affärer och hållbarhet

Möt våra kunder

”Rymd, utblick, ljus och grönska – det var många saker som klickade med den här lokalen.” 

 

”Vi tyckte att Skanskas tankar var spännande, de ligger helt i linje med våra ambitioner om hållbarhet i alla led.”

 

”Med vår nya anläggning stärker vi vår position och skapar förutsättningar för att fortsätta utveckla och förfina vårt kunderbjudande.” 

 

Det här är några exempel på vad företag som flyttat in i våra lokaler har uttryckt. Välkommen att hälsa på hos dem och några till. Företag som funderat över en ny lokal och hittat rätt. Ta del av det som var deras behov, vision och på vilka sätt de nya lokalerna mötte förväntningarna.

Inspirerande inredning i kontor

Vi på Skanska skapar platser där du vill vara. Platser där husets arkitektur samspelar med de omsorgsfulla detaljerna i interiören. Rymd, utblick och flödande dagsljus. Detaljer som träslaget i väggarnas panel, färgen på soffan i lobbyn och lädret runt ledstången i trappan. Möbler tillverkade av återvunnet material. Golv i putsad sten möter väggar i robust betong. Ett trivsamt kök som blir kontorets hjärta. Ett konstverk på väggen som ger en tanke. Frodande växtlighet.

 

Så tänker vi kring den helhetsupplevelse vi vill skapa.

 

Inredning av återbruk och lokaler för kreativitet 

 

Hos landskapsarkitekterna Funkia i kontorshuset Sthlm 04 dominerar rymd, utblick, ljus och grönska. Det ljusa, L-formade kök har utsikt mot Södermalm.

 

– Det är något speciellt med den här lokalen, säger Frida Wilkne, VD och delägare.

 

Inför val av nya lokaler för nytt kontor hade de noggrant läst på om hur optimala lokaler är utformade och vad som stimulerar kreativitet.

 

– Rymd, utblick, ljus, grönska och möjligheter till att gå ut var något som återkom hela tiden. Och det var så många saker som klickade med den här lokalen, säger Frida Wilkne.

 

Hon beskriver att husets uttryck stämmer överens med deras verksamhet, och att det var något som hade stor betydelse i beslutet i att välja lokalerna i Sthlm 04.

 

Då Funkia har ett starkt miljöengagemang har merparten av det gamla kontorets möbler och gardiner fått följa med till det nya. Det mesta som köpts in kommer från Blocket och andra andrahandsaktörer. Kontorets karaktärsstarka nyinvestering – en långsoffa i köket – har klädsel av tygstuvar och har, liksom hyllorna i minibiblioteket, måttbeställts av en snickare. 

 

När vi hälsar på ska bilder och bonader upp på väggarna. Plywoodpanel och skåp ska kläs in med träskivor för att addera naturkänsla. För de två takterrasserna finns planer för växthus och en testbädd för material som de arbetar med i sin verksamhet.

 

Kontorshuset Hyllie Terrass i Malmö har en särskilt stark miljöprofil. Ambitionen är att byggnaden ska uppnå netto noll klimatpåverkan under sin livstid, och certifieras enligt NollCO2. Hållbarhet genomsyrar allt – även arkitekturen och inredningen. De gröna terrasserna gynnar den biologiska mångfalden och samlar upp regnvatten. Återbrukade och lokalt tillverkade material har använts i största möjliga utsträckning. Spill från bygget, som till exempel stora mängder plywood och tusentals meter träreglar, har blivit en receptionsdisk, en soffa och andra möbler i husets atrium. Detta i samarbete med möbelföretaget Swedese och möbeldesigner Louise Hederström.

 

Mötesplats med utsikt och kontor med hemkänsla 

 

I pr-byrån Westanders lokaler i kontorshuset Sthlm 01 skapar generösa fönster, inslag av rå betong, glasade väggar och rikligt med textil en behaglig helhet. Textil ger hemkänsla, vilket också är meningen. Färgskalan i inredningen är i hela 15 nyanser.

 

– För att våga tänka nytt, vilket är vad vi och våra kunder jobbar med, är det viktigt att känna sig trygg. Då krävs en varm och vänlig miljö, beskriver Johanna Look, byråchef.

 

Sjöstaden Skybar i Sthlm 01 kan sägas vara kronan på verket i kontorshuset Sthlm 01, och en tillgång för både husets hyresgäster och besökare, med restaurang, bar och terrass. Inredningen i lokalerna präglas av färg och humor.

 

Niklas Ahlbom, krögare, beskriver det som var hans egen vision om det som skulle bli inredningen:

 

– Jag ville skapa en känsla av 70-tal, och tanken började med brandgult kakel.

 

Simon Scheiwiller vid arkitektfirman Gatun fick uppdraget att designa det mesta av inredningen.

 

– Vårt uppdrag var att stärka krögare Niklas Ahlboms djärva vision om färg och humor, och design in i minsta detalj. Vi har busat med så många olika idéer och funderat på vad som är mest 1970-tal. En otroligt rolig process.

 

Niklas Ahlbom kommenterar:

 

– Målet har varit att bli den stora mötesplatsen och en angelägenhet i Sjöstaden och Söderort och det känns som vi har landat helt rätt.

Prenumerera på

vårt nyhetsbrev!

Vill du följa de senaste nyheterna om vad som utgör hälsosamma arbetsplatser?